Publicaties

Op deze pagina staan links en documenten over Theodoor van Berckel. Voor de documenten heeft u Acrobat reader nodig om de bestanden te kunnen inzien. Gelieve op de foto te klikken om het betreffende bestand of de link te openen.

Omzwervingen van een verzameling

De Beeldenaar

In De Beeldenaar, het tijdschrift van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde, verscheen in jaargang 38 (2014), nr. 5 een artikel met als titel Omzwervingen van een verzameling - Stempels van Theodoor van Berckel nader bekeken. Het artikel is te raadplegen via de link.

De Leeuw en de Adelaar

De Beeldenaar

In het tijdschrift van Numismatica Herentals, nr. 96 (september 2012) verscheen een artikel met als titel De Leeuw en de Adelaar, over een tamelijk onbekende penning die na het herstel van het Ancien Regime, ná de Brabantse Omwenteling, werd geslagen. Het artikel is te raadplegen via de link.

De slagletters van Theodoor Victor van Berckel

De Slagletters van Theodoor Victor van Berckel

In het Jaarboek voor Munt- en Penningkunde van 2011 (nr. 98), verscheen een uitgebreide studie met als titel De slagletters van Theodoor Victor van Berckel. Het artikel beschrijft ondermeer hoe een graveur in de achttiende eeuw te werk ging, welke gereedschappen hij gebruikte en hoe onbekend werk kan worden gedetermineerd aan de hand van de gebruikte gereedschappen.

Mode in staal naar de laatste snit gesneden

De Muntklapper

In De Muntklapper, het tijdschrift van het Europees Genootschap voor Munt en Penningkunde, van oktober-december 2011 verscheen een artikel over nieuwjaarspenningen van de het bewind van de Oostenrijkse Nederlanden. Een aanzienlijk aantal van dit soort penningen werd gemaakt door Theodoor van Berckel. De Muntklapper is het tijdschrift van het Europees Genootschap voor Munt- en Penningkunde.

De Theodoor Victor van Berckel - medailleur van Brabant

biografie

Tijdens de bijeenkomst van het Van Berckel Genootschap in januari 2011 werd het artikel "Theodoor Victor van Berckel - Graveur van Brabant gepresenteerd.

Sterfdag beroemde Bosschenaar

De Weekkrant De Meijerij

In de Weekkrant De Meijerij verscheen op woensdag 8 oktober 2008 een artikel van L. Lennaerts met als titel "Sterfdag beroemde Bosschenaar".

Het Van Berckel Genootschap

De Beeldenaar

In De Beeldenaar van november/december 2008 verscheen een artikel over het Van Berckel genootschap. De Beeldenaar is het tijdschrift van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde en de Vereniging voor Penningkunst.

Overhandiging Stadhuispenning

Site Bastion Oranje

Op de site 'Bastion Oranje' verscheen op woensdag 8 oktober 2008 een artikel over de feestelijke overhandiging van de herdenkingspenning van Theodoor Victor van Berckel aan burgemeester Rombouts van 's-Hertogenbosch in de oude raadszaal van het stadhuis.

Overhandiging Stadhuispenning

Brabants Dagblad

In het Brabants Dagblad van vrijdag 3 oktober 2008 verscheen een artikel over de op handen zijnde uitreiking van de herdenkingspenning van Theodoor Victor van Berckel.

Tweehonderdste Sterfdag Van Berckel

Bossche Omroep op zondag

In de Bossche Omroep op Zondag verscheen op 21 september 2008 een artikel ter gelegenheid van de tweehonderdste sterfdag van Theodoor Victor van Berckel.

De hertog wenst geen feest

Bossche Bladen

Een artikel over de het 25-jarig gouverneurschap van de Hertog van Brunswijk in 1776. Bij die gelegenheid kreeg hij 25 dubbele gouden stadhuispenningen gemaakt door Van Berckel. Het artikel werd gepubliceerd in Bossche Bladen, editie juni 2008.

Senatus Consulto

Raadsvoorstel

De aanvraag van het "Senatus Consulto" voor de herdenkingspenning van Theodoor van Berckel

* * * *

Deze pagina werd geprint van de website van het Van Berckel Genootschap
e-mail: - website: www.theodoorvanberckel.nl