Uitreiking Stadhuispenning

Op dinsdag 7 oktober 2008 ontving burgemeester Rombouts van 's-Hertogenbosch in de oude raadszaal van het Bossche stadhuis de nieuwe zilveren stadhuispenning van de stad. De burgemeester accepteerde uit handen van 'Hertog van Brunswijk-Wolfenbüttel' de penning voor de Bossche gemeenteraadsleden.

Hertog van Brunswijk overhandigt de penning aan burgemeester Rombouts

De hertog is een tijdgenoot van Van Berckel die met deze penning geëerd wordt. In zijn tijd resideerde de hertog als militair gouverneur in 's-Hertogenbosch en hij had zo met zowel de raad als de familie Van Berckel te maken. Tegenwoordig is zijn paleis het Noordbrabants Museum en de hertog leidt daar kinderen rond. Voor deze bijzondere gelegenheid mocht de hertog het museum een keertje verlaten.

Burgemeester Rombouts toont de nieuwe stadhuispenning

De feestelijke overhandiging was even daarvoor ingeleid door de Bossche graveur Lei Lennaerts, bedenker van het initiatief en maker van de penning.

Toespraak van de Bossche graveur Lei Lennaerts

Na de gemoedelijke formaliteiten werden de hertog en graveur Lennaerts door de in groten getale aanwezige raadsleden bedankt. De raadsleden vonden daarna op hun eigen plaats in de nieuwe raadszaal ieder een buideltje met de zilveren penning.

Bedankjes en felicitaties voor hertog en graveur

Onderstaand een korte filmimpressie van de feestelijke bijeenkomst.

 


Deze pagina werd geprint van de website van het Van Berckel Genootschap
e-mail: - website: www.theodoorvanberckel.nl